AXsensorn2022-05-18T11:56:31+00:00

Så här fungerar vår sensorlösning

  1. I varje VA-brunn installeras en sensor och en extern antenn. Sensorn har en batteritid på upp till 10 år och installationen är mycket enkel.
  2. Sensorn är uppkopplad via lågenerginätet LPWAN/LoRa. Det innebär att den mäter bräddning och indirekt flöde med hög tillförlitlighet, samtidigt som den kommunicerar med ett molnbaserat system i realtid.
  3. Det molnbaserade systemet visualiserar mätningarna och visar direkt hur situationen ser ut i varje VA-brunn genom exakt mätning.

WakeUp – smart mätning med låg energiförbrukning

Våra sensorer är utrustade med WakeUp. Det är en unik funktion som automatiskt aktiveras och ger ”early warning” när vattnet i VA-brunnarna når kritiska nivåer. När WakeUp aktiveras kan mätningsfrekvensen öka upp till 30 gånger per timme. Detta innebär:

  1. Ni får en tydlig bild av era VA-brunnar och kan sätta fingret på hur varje brunn agerar under särskilda förhållanden. Vårt molnbaserade system genererar även ett underlag till bräddningsrapport – med exakta mätvärden för varje VA-brunn.
  2. Ni kan noggrant följa nivån i era VA-brunnar, och följa eventuella bräddar och alltid vara ute i god tid med att planera era proaktiva åtgärder.

Låg energiförbrukning

Vår WakeUp-funktion har ytterligare en fördel: hög tillförlitlighet och låg energiförbrukning. Funktionen vaknar endast till liv när brunnens vattennivå kräver ökad mätningsfrekvens. Övrig tid sänder sensorn med normal frekvens. Det gör att batteriet till sensorn håller i upp till 10 år. Du som användare har full behörighet att ändra dessa trigger nivåer för Wake-up funktionen baserat på just ditt spillvattensystem som du övervakar.

Enkel installation

Vår akustiska sensor är mycket enkel att installera, med mycket liten påverkan på brunnen. Dessutom går det snabbt. Allt detta bidrar till en god arbetsmiljö.

Så här enkelt är det:

1. En sensor firas ner med en lina. Linan fästs sedan med en bult i brunnsväggen.

2. En antenn fästs högst upp i brunnen, med hjälp av ett supermagnetfäste.

3. Klart! Nu är brunnen uppkopplad och redo att överföra mätvärden.

Aktuellt

Kristianstad kommun uppmärksammas i SVT

Hundratals sensorer håller koll på Kristianstads vattennivåer Väldigt roligt att se att Magnus Lindgren uppmärksammas återigen för sitt projekt med Smart VA i Kristianstad kommun! AXsensor har varit [...]

Kretslopp & Vatten i Göteborg väljer AXsensor

Efter omfattande långtidstester har Kretslopp & Vatten utvärderat olika tekniker och formulerat en strategi om hur de ska gå vidare: "Kretslopp och Vatten har beslutat att genomföra omfattande [...]

Nu är vi igång på Vatten2023!

Nu är ni varmt välkomna till Vatten2023 och monter B:04:52 där Dahl ställer ut med AXsensorn. Passa på att ställa dina frågor och ta del av kampanjen där [...]

Till toppen